Goudse introduceert nieuwe Ondernemers-AOV

De Goudse heeft de Ondernemers-AOV geïntroduceerd. Bij de sommenverzekering staat precies vast hoe hoog de uitkering is bij het gekozen arbeidsongeschiktheidspercentage. De ondernemer kan tot 80% van zijn jaarinkomen verzekeren. Het minimale verzekerde bedrag is € 10.000, het maximum € 80.000. Van tevoren staat precies vast hoe hoog de uitkering is bij elk arbeidsongeschiktheidspercentage. Tot een verzekerd bedrag van € 40.000 hoeft de ondernemer voor de acceptatie geen financiële stukken aan te leveren.

Starterskorting
Ondernemers die minder dan een half jaar geleden gestart zijn en niet ouder zijn dan 40 jaar, kunnen zich onder voorwaarden verzekeren zonder medische informatie te verstrekken. Voor alle starters die minder dan een halfjaar geleden zijn begonnen, biedt De Goudse de eerste drie jaar een starterskorting: 20% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar.

Preventie
Het voorkomen van arbeidsongeschiktheid speelt een belangrijke rol binnen het product. Zo maakt het PreventieKompas gezondheidsrisico's inzichtelijk en kunnen ondernemer en zijn gezin gebruik maken van persoonlijke coaching.
Met de introductie van de AOV-waardemeter geeft De Goudse het intermediair een tool om de verzekering up-to-date te houden en te voldoen aan de zorgplicht. De tool biedt inzicht in de mate waarin de verzekering nog aansluit op de actuele situatie.

Meer over AOV's in Het VB
Voor De Goudse was de kritiek die toezichthouder AFM afgelopen zomer uitte op het functioneren van de AOV-markt aanleiding om per 1 november uitsluitend nog deze nieuwe AOV te voeren. Ook andere partijen trokken zich de kritiek aan. Lees daarover meer in de mkb-special die Het Verzekeringsblad maakte. Het blad verschijnt 10 november.

Bronnen: De Goudse /  VBNet